7.04.15 г.

Мерджимек или турска супа от червена леща

Нужните продукти:                                       


1 купичка червена леща
2 картофа
1 глава лук
1 морков
1-2 скилидки чесън
глава целина (по желание)
доматено пюре
Джоджен

риган
босилек
чубрица
червен пипер
брашно
олио



Нарязваме на ситно лукът, моркова и чесъна и се задушават в тенджера. Настъргваме картофът на едро ренде, заедно с целината и ги добавяме към задушените зеленчуци. Добавяме лещата и доливаме с вода, колкото да покрие зеленчуците. Докато се готви можем да доливаме вода, докато получим желаната гъстота. След сваряване на всички продукти добавяме сухите подправки и пасираме по желание.

Няма коментари:

Публикуване на коментар