7.04.15 г.

Тарт с шоколадов ганаш

Нужните продукти:

150 гр. меко масло
80 гр. пудра захар
1 яйце
300 гр. брашно

1 ванилия (или 10гр. течна)
400 мл. течна сметана
1 бр. черен натурален шоколад
1 бр. бял шоколад
сол




Разбийте маслото със захарта,сложете яйцето и ванилията. Прибавете брашното и омесете меко тесто. Намаслете тавата, в която ще печете и поръсете с брашно.




Оформете маслената кора и направете борд отстрани. Набодете добре с вилица и изпечете до порозовяване в предварително загрята на 170* фурна.


За шоколадовият ганаш разделете сметаната на 2 части (може и равни може и различни, в моя случай е 300 мл. към 100 мл. за натуралният шоколад). Загряваме сметаната, една идея преди да заври добавяме натрошеният шоколад и бъркаме до пълното му разтапяне. Аз сложиш натуралният шоколад като първи пласт, като го излях без охлаждане върху изстиналата кора. 




Докато те се охлаждаха белият шоколад също поизстина и го излях върху тарта.


 

Няма коментари:

Публикуване на коментар