Нужните продукти:
150 гр. меко масло
80 гр. пудра захар
1 яйце
300 гр. брашно
1 ванилия (или 10гр. течна)
400 мл. течна сметана
1 бр. черен натурален шоколад
1 бр. бял шоколад
сол
Разбийте
маслото със захарта,сложете яйцето и ванилията.
Прибавете брашното и омесете меко тесто. Намаслете тавата, в която ще
печете и поръсете с брашно.
Оформете маслената кора и направете борд
отстрани. Набодете добре с вилица и изпечете до порозовяване в
предварително загрята на 170* фурна.
За шоколадовият ганаш разделете сметаната на 2 части (може и равни може и различни, в моя случай е 300 мл. към 100 мл. за натуралният шоколад). Загряваме сметаната, една идея преди да заври добавяме натрошеният шоколад и бъркаме до пълното му разтапяне. Аз сложиш натуралният шоколад като първи пласт, като го излях без охлаждане върху изстиналата кора.
Докато те се охлаждаха белият шоколад също поизстина и го излях върху тарта.
Няма коментари:
Публикуване на коментар