15.07.16 г.
Къри с карфиол
Нужните продукти :
1 карфиол
3 - 4 средно-големи картофа
1 глава лук
200 мл. дом. пюре
2 - 3 люти чушки
600мл. вода или бульон
джинджифил
чесън
кимион на зърна
млян кимион
къри
кориандър
куркума
черен пипер
олио
кокосово мляко (не е задължително)
Разделяме главата карфиол на розички и запичаме на скара или оребрен тиган. През това време нарязваме лука, чесъна и джинджифила на ситно и ги задушаваме в олиото. Вадим в чиния и в същото олио загряваме всички подправки, за да пуснат своя аромат. При тях връщаме лука, добавяме картофите и доматеното пюре. Заливаме с водата или бульона и оставяме да поври 10 - 15 мин. Добавяме карфиола и отново варим 10 - 15 мин или докато картофите омекнат. Ако използваме кокосово мляко, го добавяме заедно с карфиола. Сервираме топло със сварен бял ориз и чапати.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Няма коментари:
Публикуване на коментар