17.11.11 г.

Пиле в гювеч

Нужните продукти:


3 пилешки бутчета
3 глави лук
3 чушки
2 домата
1 морков 
3 скилитки чесън
доматено пюре
сол
черен пипер
риган
магданоз
червено вино
олио


Суровите бутчета се нареждат най-отдолу в гювеча а върху тях ще наредим зеленчуците.
В голям тиган запържваме лука, след това чушките и накрая доматите,морковите и чесъна. След като объркаме добре цялата смесо-плънка я изсипваме върху пилето. В тигана наливаме около чаша червено вино с малко вода и олио. В гювеча поръсваме с всички налични подправки и накрая заливаме със соса, който се е получил в тигана. Печем на 180гр. без да загряваме фурната.







P.S. Това може би е пилешка кавърма, но тъй като никога не съм яла няма как да знам дали е...а и Краси вече ми се скара, че пилето не е на късове,а е на цели бутчета :(

Няма коментари:

Публикуване на коментар