Нужните продукти:
3 пилешки бутчета
3 глави лук
3 чушки
2 домата
1 морков
3 скилитки чесън
доматено пюре
сол
черен пипер
риган
магданоз
червено вино
олио
Суровите бутчета се нареждат най-отдолу в гювеча а върху тях ще наредим зеленчуците.
В голям тиган запържваме лука, след това чушките и накрая доматите,морковите и чесъна. След като объркаме добре цялата смесо-плънка я изсипваме върху пилето. В тигана наливаме около чаша червено вино с малко вода и олио. В гювеча поръсваме с всички налични подправки и накрая заливаме със соса, който се е получил в тигана. Печем на 180гр. без да загряваме фурната.
P.S. Това може би е пилешка кавърма, но тъй като никога не съм яла няма как да знам дали е...а и Краси вече ми се скара, че пилето не е на късове,а е на цели бутчета :(
Няма коментари:
Публикуване на коментар