Нужните продукти:
100 гр. сухи китайски гъби
200 г твърдо тофу
1/2 ч чаша бамбукови връхчета от консерва
4 ч чаши пилешки/зеленчуков бульон
1 ч л сол
1 с л соев сос
1/4 ч л бял пипер
1/2 ч л чили пипер
2 с л оризов оцет
2 с л царевично нишесте, разбъркано с 3 с л вода
1 яйце, разбито
2 ч.л. сусамово олио
2 стръка зелен лук, нарязан
Първото нещо което трябва да направим е да накиснем гъбките във вода. След като поседят 30 мин. в тенджера сипваме бульона, солта, соевия сос, водата от гъбите и нарязаните на ивички гъби и бамбук. Варим на силен котлон докато заври и след като заври намаляме котлона. Добавяме белия пипер, чилито, оцета и тофуто и оставяме пак да заври. Прибавяме разтвореното нишесте с бъркане, после разбитото яйце като загребваме с малка лъжичка и правим " парцали ".Изключваме котлона и добавяме сусамовото олио и зеления лук.
Няма коментари:
Публикуване на коментар