22.01.13 г.

Пъстърва на тиган

Изключително сложна рецепта изискваща дълга подготовка и огромен набор от специфични инструменти :D:D:D



Нужните продукти:
пъстърва
сол
черен пипер

Почистените рибки се осоляват и опиперяват по коремчетата и се оставят да си починат час - два. Загряваме тиган по възможност незалепващ, но и да има малко мазнина само ще стане по-хрупкава. Преди да ги метнем в тигана ги измиваме. После седят в тигана по 7 - 8 мин. на страна. Нищо друго. За мен идеалната гарнитура е Картофи соте.


Нужните продукти за Картофи соте:
500 гр. картофи
копър
чесън
олио
сол

Аз обичам картофите много мекички, за това винаги ги оставям да се попреварят. Обелвам ги и ги нарязвам на кубчета. В дълбока тенджера се загряват 4 - 5 супени лъжици олио и се изсипват картофките, за да се запържо-задушат. Добавя се копъра и чесъна и се оставят така 15 - 20 мин.

Няма коментари:

Публикуване на коментар