22.01.13 г.

Ябълков пай

Нужните продукти:                                

за тестото
2 ч.ч. брашно
1/3 ч.л. сол
1 с.л. захар
125 гр. масло

14 с.л. студена вода

за плънката
2-3 ябълки
6 с.л. захар
канела

Маслото се нарязва на малки кубчета и се смесва с брашното и останалите продукти. Маслото трябва да е студено, за да се меси лесно. След като е готово го покривате с фолио и го прибирате в хладилника докато подготвите ябълките. Ябълките се почистват и нарязват на тънки филийки. Разточваме тестото на тънка кора и го прехвърляме във формата за пай. Отгоре се нареждат ябълките в кръг, като леко ги застъпваме една върху друга. Сгъваме ръбчетата на тестото, намазваме с масло и поръсваме с канела и захар.

 Пече се на 190 - 200 градуса за около 30 - 35 мин, или докато тестото се зачерви.

Няма коментари:

Публикуване на коментар