26.12.12 г.

Сухи чушки с боб

Нужните продукти:
10 бр. сухи чушки
300 гр. шарен боб
2 моркова
1 глава лук
морска сол
чубрица
целина
магданоз
олио


Първото, което трябва да се направи е да се накисне боба поне от предният ден. След това следва варенето поне 3 - 4 часа на умерена топлина, като всеки път щом заври водата се сменя. След като боба се свари, го изцеждаме в гевгир и подготвяме останалата част от плънката. В тенджерка загряваме олио и задушаваме ситно нарязания лук и морковите. След като омекнат добавяме и боба, заедно с всички подправки и една чаша вода. Оставяме го да покъкри още малко и изключваме котлона. Сухите чушки трябва да покиснат поне 15 - 20 мин в топла вода, за да не се натрошат и да са лесни за пълнене. От там нататък е лесно - чушка, лъжица, плънка..и така до 10. Напълнените чушчици нареждаме в тавичка и поливаме с малко олио и един пръст вода. Слагаме ги във фурната и остават там към 30 минути.


Няма коментари:

Публикуване на коментар