Нужните продукти:
500 гр. пилешко месо (филе)
50 гр. сусам
50 гр. маково семе
50 мл. сусамово олио
60 мл. соев сос
50 мл. лимон (около 1 цял изцеден)
2 ч.л. мед (евентуално би се заменил с кафява захар)
1 ч.л. смлян кориандър
1 ч.л. горчица
1 ч.л. уасаби
Подготвяме пилето като го нарязваме на кубчета. Всички подправки се смесват и се объркват до получаване на еднородна смес. Слагаме месото да се маринова за поне два часа. След 2 часа го вадим, подсушаваме го с кухненска хартия и го нанизваме на шишове. Пече се по 4 мин. на страна, и лесно се разбира кога месото е готово.
Маринатата не се изхвърля, а се прехвърля в съд където се кипва, поливаме шишчетата и ги поръсваме със сусама и маковото семе.
P.S. 1 - В оригинал рецептата е само със сусам, но у нас са ми смесени и се наложи да ги поръся с двете, но това само допълва вкуса.
P.S.2 - Прекрасният сайт, за който говоря е Easternspirit препоръчвам на всеки с източни интереси :)
Chinese chicken skewer with sesame and poppy seeds
Ingredients :
0.500 kg. chicken fillet
0.50 g. sesame seeds
0.50 g. poppy seeds
0.50 ml. sesame oil
0.60 ml. soy sauce
0.50 ml. lemon juice
2 tsp. honey
1 tsp. ginger
1 tsp. mustard
1 tsp. wasabi
Chop the chicken to small pieces. Mix all the spices and marinate for at least 2 hours (whole night is even better). Turn heat to med-low and put the skewers to pot. Cook each side for 4 min. or until cooked through. Do not throw away the marinate - heat grill pot over high and make sauce for your skewers.
Chinese chicken skewer with sesame and poppy seeds
Ingredients :
0.500 kg. chicken fillet
0.50 g. sesame seeds
0.50 g. poppy seeds
0.50 ml. sesame oil
0.60 ml. soy sauce
0.50 ml. lemon juice
2 tsp. honey
1 tsp. ginger
1 tsp. mustard
1 tsp. wasabi
Chop the chicken to small pieces. Mix all the spices and marinate for at least 2 hours (whole night is even better). Turn heat to med-low and put the skewers to pot. Cook each side for 4 min. or until cooked through. Do not throw away the marinate - heat grill pot over high and make sauce for your skewers.
Няма коментари:
Публикуване на коментар