1.11.13 г.
Ябълкови кръгчета с канелен сироп
Само ги погледнете и кажете,че не искате хапка, м?
Нужните продукти:
6 средно големи ябълки
1 ч.ч. брашно
1 ч.ч. вода
1 яйце
1 ванилия
канела
захар
щипка сол
олио
Почистваме ябълките и ги обелваме. Нарязваме ги на кръгчета с дебелината на пръст и тогава почистваме вътрешността с помощта на кръгла формичка за сладки или внимателно с нож. Готовите кръгчета потапяме във вода, докато подготвяме панировката, защото иначе ще потъмнеят. В купа разбиваме яйцето, добавяме водата, ванилията, захарта и солта и щипка канела. Загряваме олиото в тиган и пържим всяка ябълка, след като я потопим в панировката, докато станат златисти. Подреждаме ги в чинията за сервиране и ги заливаме със захарен сироп, в който сме добавили малко канела.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Няма коментари:
Публикуване на коментар