Ако търсите вкусно и лесно мезе, което да изпива много бира
– това е вашето решение!
Нужните продукти:
600 гр. Картофи
300 гр. Шунка/бекон/немски вурст
2 глави лук
½ майонеза
½ кисело мляко
Копър
Чесън
Подготвяме картофите като ги нарязваме на кубчета около
сантиметър – два големи. В дълбок съд загряваме около пръст олио и пържим
картофите до зачервяване. През това време нарязваме лука на ленти/кубчета и
колбаса на някаква произволна удобна форма. Лука се карамелизира, а колбаса се
минава през топлинка колкото да си промени цвета. Докато изчакваме и последните
картофи да се изпържат приготвяме соса. Смесваме майонезата, киселото мляко и
чесъна и разбъркваме добре. В чиния подреждаме – ред картофи, които заливаме
със соса, отгоре изсипваме лъжица запържен лук, лъжица колбас и гарнираме с
нарязан копър.
Няма коментари:
Публикуване на коментар