800 гр. Изцедено кисело мляко (или от мъжкото данонче)
500 гр. Ягоди
150 гр. Мед или пудра захар
1 с.л. прясно изцеден лимонов сок
Почистваме ягодите и ги пасираме в дълбока купа, като можете
да си оставите няколко цели, за украса. В купа изсипваме млякото, към него
добавяме пасираният плод и захарта, разбъркваме до получаване на еднородна
смес. Можете да разпределите сместа в големи купи, в малки купи, сега продават
и весели формички за сладолед на клечка. Аз използвах индивидуални на клечка,
като ги украсих с ягоди на резенчета, а останалата смес сложих в голяма кутия и
нарязах няколко ягодки на кубчета. Хубаво е самите ягоди да са нарязани на
по-ситно тъй като при замръзването си, ако са на по-голени парчета губят вкусовите
си качества и не са мн приятни за ядене. Слагаме във фризера за 3-4 часа и
имаме вкусен, домашен сладолед, който хем е евтин, хем е по-здравословен от
магазинните варианти.
Няма коментари:
Публикуване на коментар