27.05.14 г.

Кюфтета от леща с гъби кладница

Нужните продукти:                                        

300 гр. леща
2 глави лук
200 гр. гъби кладница
2 яйца
сол
кимион
чубрица
червен пипер
галета









Сваряваме лещата във вода. След като е готова я оставяме в гевгир, за да се отцеди от излишната вода. Колкото по-добре се изцеди, толкова по-малко галета ще се наложи да използваме. Прехвърляме лещата в удобна купа и я пасираме. Лука и гъбите се нарязват на кубчета и се задушават докато омекнат, след това се прехвърлят при лещената смес. Овкусяваме с всички подправки, добавяме яйцата, разбъркваме добре и започваме да оформяме кюфтетата. Всяко кюфте се овалва в галета и се пържи от двете страни до порозовяване. Сервират се с млечен сос.


Няма коментари:

Публикуване на коментар